Juni kunstmaand: Zomersalon MHT9
Zondagmiddag 21 juni, 17.00-19.00 uur.

M.H. Trompstraat 9 hs
1056 HT Amsterdam 020-7760023 / 6127687 Gratis toegang, maar reserveren verplicht.
info@mht9.nlZomersalon MHT9 met onder meer:

Baukje Spaltro, Mustafa Stitou, Tsead Bruinja, Henk van der Waal,
Joke J. Hermsen en Priscila y Los Que Son.


MHT9 is een nieuw podium voor tijdelijke tentoonstellingen, literaire voordrachten, muziek en lezingen in de Baarsjes in Amsterdam. Tijdens de Juni Kunstmaand 2009 organiseert MHT9 de Zomersalon, met o.a. een expositie van de Italiaans/nederlandse schilderes Baukje Spaltro, swingende muziek van de Argentijnse band Priscila y Los Que Son en poezievoordrachten van de nieuwe stadsdichter van Amsterdam Mustafa Stitou (ov), de van origine Friese dichter Tsead Bruinja en Henk van der Waal. De expositie van Baukje Spaltro is ook na de opening op 21 juni nog drie weken op afspraak te bezichtigen.

U bent van harte welkom, maar reserveren is verplicht. Stuur een mail naar:info@mht9.nlfoto R. Fossen
 
Mustafa Stitou Mustafa Stitou (1974) is gedurende het jaar 2009 Stadsdichter van Amsterdam. Stitou zal op de MHT9 zomersalon enkele gedichten uit eigen werk voorlezen.

lees meer >>>>>>>>>
 
Baukje Spaltro

Baukje Spaltro is geboren te Milaan (1967). Zij volgde begin jaren negentig de studie Theatervormgeving en Schilderen aan de Hogeschool der Kunsten Utrecht en verschillende masters in Amsterdam en Milaan. In 2008 heeft Spaltro, op uitnodiging van de Marti / Clerici Foundation (CH), een jaar in Toscane (I) gewerkt en heeft reeds in binnen- en buitenland geëxposeerd. www.spaltro.nl
Spaltro’s nieuwste serie, INCANTO, zal in MHT9 worden tentoongesteld.

lees meer >>>>>>>>>
foto T. de Lange
 
Tsead Bruinja Tsead Bruinja (1974) zal op de MHT9 zomersalon gedichten uit eigen werk voorlezen. Het afgelopen jaar werd Bruinja genomineerd voor Dichter des Vaderlands. www.tseadbruinja.nl

lees meer >>>>>>>>>
 
Priscila y Los Que Son

swingende muziek van de Argentijnse band Priscila y Los Que Son

lees meer >>>>>>>>>
foto V Keulards
 
Joke J Hermsen

Opening van de salon met een inleiding op het werk van Baukje Spaltro

Joke J. Hermsen is filosofe en medeoprichter van mht9.


lees verder>>>
foto R van der waal
 
Henk van der Waal Henk van der Waal is dichter en medeoprichter van mht9.

lees verder>>>
Juni kunstmaand 2010: zondagmiddag:
Open Huis bij MHT9
Zondag 1, 8, 15 en 22 juni: van 13.00 - 18.00 uur.
Expositie schilderijen: Thierry Pecastaing


Zondag 20 april was de opening van MHT9, met optredens van de Amsterdamse dichter Erik Lindner, de Surinaamse schrijfster Henna Goudzand, schilderijen van de Franse schilder Thierry Pecastaing en de Turkse muziekgroep van Aslan muziekschool. Tijdens Juni Kunstmaand kunt u op zondagmiddag de expositie van Pecastaing bekijken.
foto J Fouchet
Thierry Pecastaing Thierry Pécastaing (1953-1995) studeerde aan de Académie des Beaux Arts in Parijs. In 1991 waren zijn doeken al een keer in Amsterdam te zien. In het kader van die tentoonstelling is toen ook een kunstboek, compleet met enkele beschouwingen over zijn werk, tot stand gekomen.
Lees verder>>>


  foto V Keulards
 
Joke J Hermsen 16.00 uur: opening van de salon. Lees verder>>>


 
foto E Klee
Erik Lindner
Erik Lindner (1968). 16.15 uur: Lindner leest nieuwe gedichten uit zijn te verschijnen bundel. Speciaal voor deze opening schreef hij een gedicht over het werk van Thierry Pécastaing. Lees verder>>>foto P Börger
 
Henna Goudzand Henna Goudzand (1953) 16.30 uur. Henna Goudzand zal een proza fragment voorlezen uit eigen werk.
Lees verder>>>foto R van der waal
 
Henk van der Waal Henk van der Waal (1960). 16.45 uur. Henk van der Waal houdt een korte lezing, uitgaande van het werk van de exposerende schilder Thierry Pécastaing.
Lees verder>>>
 
Aslan Muziekschool

De muziek wordt deze middag verzorgd door Levent Aslan, directeur van Aslan Muziekschool uit de Baarsjes, en twee collega docenten.
lees verder>>>